Toarpsalliansen

Referat

Referat: Östadkulle SK - Toarpsalliansen

Östadkulle - Toarpsalliansen 0-8 (0-3)
Bortamatch mot bottenkollegan Östadkulle. Vid vinst skulle vi koppla ett litet grepp om kvalplatsen. Samma gällde för ÖSK. En ångestmatch alltså, som Ismet uttryckte det på fotboll033. En välklippt, men mjuk, plan väntade. Detta skulle visa sig gynna oss under matchens gång. Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra ÖSK:s, nyss bortgångne, ordförande. Vila i frid, Roger!

Matchen börjar lite trevande men ganska snart skulle det visa sig att vi hade ett högre tempo i laget. Vi skapar ett antal heta chanser och i minut 11 lossnar målskyttet. Elin D gör sitt första mål för säsongen på ett vänsterskott. Vi fortsätter och skapar både hel- och halvlägen, bl a ett antal ramträffar. ÖSK får försvara sig och lyckas bara skapa någon farlighet framåt på kontring. För vår del dröjer det fram till 30:e minuten innan tvåan kommer, återigen Elin D. Innan halvleken är slut kan vi också utöka ledningen till 3-0 via Olivia. En bra genomförd halvlek med mersmak gällande mål.

I andra fortsätter vi att trycka på. ÖSK försvarar sig hedervärt men vi har betydligt bättre ork och spelet är i princip mot ett mål. Målen fortsätter också att rulla in. Elin D gör ytterligare ett och Olivia två. Även Ellen och Emelie skriver in sig i målprotokollet. Förutom det har vi ytterligare några bollar inne men där vi blir avblåsta. Dessutom radar vi upp ett stort antal chanser. Vi vinner enkelt med 8-0 efter en mycket bra genomförd match.

En härlig seger efter mycket bra spel. Vi kopplar greppet om kvalplatsen och kan börja titta lite uppåt i tabellen. Kommande vecka har vi två viktiga matcher. Redan på tisdag tar vi emot topplaget Södra Ving/Timmele på Dalsjöhov. Även på lördag har vi hemmamatch. Då på Gårdavallen mot Åsarp-Trädet/Redväg.